Probihorse Vital 4 kg

Probihorse Vital - 4 kg


Vår originalprodukt VITAL PROBIHORSE,

nu i en ny storlek med bättre kg-pris och ny förpackning som fördubblar hållbarheten på vår klassiker VITAL PROBIHORSE.

Vi är glada att kunna erbjuda vår storsäljare Vital Probihorse i ny förpackning av hög kvalitet som fördubblar hållbarheten från 1 till 2 år.Vital Probihorse - med samma original blandning av goda mikroorganismer som vi alltid haft - i en ny, bättre och billigare förpackning helt enkelt!

En mage i balans ger friska hästar. Vital Probihorse är vår basprodukt som ges för att främja en hälsosam foderomvandling och ett bra näringsupptag för hästen. Goda bakterier är avgörande för att hästen ska kunna spjälka upp näringsämnen och tillgodogöra sig proteiner, fett och kolhydrater. Många djur har idag svårt att få i sig tillräckligt brett spektrum av bakterier. Vid avmaskning, medicinering, vaccination mm påverkas tarmfloran. En tarmflora i balans ger bättre immunförsvar, tillväxt och prestationsförmåga. Stabil foderomvandling och stabil ämnesomsättning gör att djuren blir friskare.

En frisk hästmage innehåller många kg av bakterier i ett brett spektrum. De olika arterna samverkar för att hålla hästen frisk, för en fungerande foderomvandling och för att rensa ut slaggprodukter som inte ska vara där. Det är samma sak i en frisk natur, i en skog eller på en ängsmark i balans. Vi ser det som vår uppgift att återföra det som finns i en optimal mage/tarm samt i en natur i balans.

Vital Probihorse innehåller levande bakterier och mikroorganismer (både pre- och probiotika). En balanserad tarmflora hjälper hästen att ta upp näringsämnen och mineraler från maten de äter. Vital kan på ett säkert sätt blandas med andra fodertillskott.


  • Ges med fördel vid foderbyten

  • Vid miljöombyten, tex flytt eller nya betesmarker

  • Speciellt bra för äldre hästar och djur med nedsatt immunförsvar

  • Uppföljning efter medicinering, avmaskning, antibiotika samt vaccination

  • Kan ges till ston under dräktighet, digivande period och till föl. Bra vid avvänjning

  • För glänsande päls och friska hovar

  • Främjar matsmältning och foderomvandling.

  • Fritt från karens


Vital kan på ett säkert sätt blandas med andra foder och mineraltillskott. Vital är mjölkfritt och har ett mycket lågt innehåll av sockerarter och stärkelse, kan därför även ges hästar som är känsliga.
.
Innehåll: 100% ekologiskt vetekli som är ympade med ett brett spektrum av olika välgörande mikroorganismer.Mikroorganismer tillsatta före förädling: ATCC 8014, ATCC 7469, IFO 0203.

Dosering och användning:

Hästar:
100-200 kg: 0,5 - 0,75 dl.
200-400 kg: 0,75 - 1 dl.
400-600 kg: 1 - 2 dl.
600-800 kg: 2 - 3 dl.

Vital (kliet) väger ca 15-17 gram per dl. Ger man 1 dl per dag till 1 häst brukar det räcka lite mer än 3 månader.
Hållbarheten på Vital öppnad påse är minst 5 månader, förutsatt att det förvaras lufttätt, fritt från solljus och under 35 grader.

Ska ej ligga i blöt längre tid utan tillsätts strax före servering. Då går det bra att blanda med vatten och övriga tillskott.


Varför ser nya Vital Probihorse lite annorlunda ut?


Vi har utvecklat och förbättrat!

Vital Probihorse innehåller samma goda mikroorganismer som det alltid har gjort,med några nya fördelar:

Airtight påse av hög kvalitet ökar hållbarheten från 1 till 2 år.

Dessutom har vi ändrat metod - numera fermenteras Vital Probihorse direkt i påsen, det hälls alltså inte över i påse efter processen.

Därmed utsätts inte produkten för luft i produktionen, vilket gör att Vital Probihorse innehåller en högre koncentration av goda mikroorganismer än förut som kommer hästen till nytta. Det är också det mest hygieniska sättet man kan producera produkten på.

För er som använt Vital Probihorse förut: Ni kanske upplever att nya Vital Probihorse känns lite fuktigare än förut. Det är ett gott tecken då det innebär att produkten innehåller FLER levande mikroorganismer som är aktiva och kommer hästen till godo.

Vi har även flyttat produktionen närmare oss - minskade transportsträckor blir bättre för miljön samt ökad insyn över kvaliteten på råvarorna.Höns och kycklingar:
Addera till den dagliga maten med 3%.


Näringsinnehåll per 1000 gram

(1 dl Vital = ca 17 gram):


Protein: 104 g

Järn: 168 mg

Mangan: 134 mg

Koppar: 15 mg

Zink: 87 mg

Kalcium: 1,5 g

Fosfor: 10,4 g

Magnesium: 4,6 g

Omega 6- till Omega 3-kvot: 12:1Produkten finnas att hämta i Våmhus och Älvdalen. Tas självklart med ut till kunder eller möt upp mig på någon tur.


Kontakta mig på 070-3069002