Evolve

Evolve


Flourish EVOLVE är ett funktionsfoder med en unik exceptionell näringsprofil. ETT

foder till alla hästar oavsett livssituation och prestation. Alla ingredienserna är speciellt

utvalda, inte bara för deras smältbarhet och lämplighet för hästens känsliga

fodersmältningssystem, utan också för att ge en adaptogen, energieffektiv och näringstät

balanserare till vallfodret.


Flourish EVOLVE är ett arteget foder som bland annat innehåller en mångfald olika växtsorter och örter.

Dessa ger i sin tur hög andel fibrer som gynnar mikrobiomet som producerar skonsam energi och bidrar

till ett starkare immunförsvar. Hästen stimuleras att tugga längre vilket buffrar magsaften helt naturligt.

Naturliga enzymer och prebiotika hjälper fodersmältningen att komma i balans vilket ökar nedbrytningen

och absorptionen av fodret. Högvärdigt protein balanserar vallfodrets innehåll.


Innehåll Flourish EVOLVE

I samband med varumärkesbytet från TOTAL till Flourish EVOLVE har Linda uppgraderat formulan för att bättre möta dagens utmaningar för våra hästar. Hon fokuserade på två vanliga obalanser: sämre artrikedom i mikrobiotan samt utsatta slemhinnor i mag-tarmkanalen.


🌱Fiberpellets av havreskal:
Denna känner du igen sedan tidigare. Fibrer är livsnödvändigt för en välmående mikrobiota och mag-tarmhälsa. Fiberpelletsen är utan spannmålskärnor och "matar" mikrobiotan som bland annat skapar en skonsam lättsmält energi.


🌱Gräspellets:
Även denna är samma som tidigare. Pelletsen ger en stor artrikedom av olika grässorter. Naturliga källor av lättsmälta fibrer och näring av hög kvalitét.


🌱Mineralpellets:
Samma som tidigare. Mineralpellets med en unik sammansättning. Med en ökad mängd av vitaminer och mineraler grundat på senaste vetenskapliga standard.


🌱NY! Betfiber:
En mycket bra fiberkälla utan socker som stöttar fodersmältningen och gynnar andra typer av populationer i hästens mikrobiom. Den mängd och storlek av betfiber som finns i Flourish EVOLVE kräver inte att man först blöter upp fodret då formulan i sig är salivfrämjande.


🌱Linfröpellets:
Samma som tidigare, men nu i ökad mängd. Källa till essentiell olja, Omega 3, 6, 9 i en korrekt mängd och inbördes balans. Essentiella oljor är involverade i hormon- och immunsystemet. Omega oljor förbättrar cellmembranen vilket syns på huden, hårremmen och taglet.


🌱Ärtor:
Samma som tidigare. Mikroniserade ärtor. Baljväxt med högvärdigt protein och en kvalitativ källa av aminosyror och B vitaminer.


🌱Hackat ängshö:
Samma som tidigare. Hö av olika gräsarter är tillsatt för att förlänga tuggtiden, öka artrikedomen och stimulera salivproduktionen som buffrar magsyran.


🌱NY! Kallpressad Rapsolja:
Används i liten mängd som bindemedel istället för stärkelse eller melass som annars är vanligt i hästfoder. Rik på fettsyror med god Omega 3 innehåll. Innehåller även e-vitamin som är en naturlig konserveringskälla.


🌱NY! Nyponskal:
Kraftfull antioxidant, rik på vitamin C. Stödjer cirkulation och immunförsvar samt supportrar leder och hovar.


🌱Spearmint (Mynta):
Samma som tidigare. Smaklig ört som innehåller flavonoider och motverkar obalanser i mage och tarm. Gynnsam för hals och svalg.


🌱Nässla:
Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Mycket näringsrik och återbalanserande växt. Innehåller A vitamin, C vitamin och K vitamin. Innehåller även mineralerna kalcium, magnesium, mangan, fosfor, kalium och zink. Används för att stötta utrensning och cirkulation, tillsammans med support för andningsorgan och hud.


🌱Fänkål:
Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Balanserar fodersmältningssystemet.


🌱Kanel (Ceylon):
Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Kanel är rik på antioxidanter och balanserar blodsockernivåerna. Supportrar pH balans och är mycket välsmakande.


🌱NY! Marshmallowrot (läkemalva):
Bidrar till en skyddande barriär för tarmslemhinnor. Stöttar immunförsvaret.


Finns att köpa i Våmhus eller Älvdalen efter överenskommen tid, kan även beställas hem via min affiliatelänk, vilket innebär att jag får lite provision om du köper produkterna via länken. https://www.eqvital.eu?i=9ste3n


Kontakta mig på 070-3069002


En säck Evolve väger 15 kg.

Pris: 490 kr

Nöjda kunder med TOTAL Horse Feed

Jag och mina 4benta vänner är jätte nöjda med TOTAL horse feed och det syns både på päls och humör på dom! Vi vill inte ha något annat! Rekomenderar det helt av hjärtat!

/ Maria.

Min häst är helt tokig i Evolve! Blivit mycket finare i pälsen och tappade vinterpälsen tidigare än vad han gjort innan. /Sara

Bästa hästfodret jag gett mina hästar! Lamellerna har blivit så fina efter problem med lamellrandsröta år efter år! Tack för att du tipsade om detta foder. /Lotta