Häst

Hovvård


Jag utför hovvård enligt SANHCP’s verkningsmodell som bygger på att det finns en unik naturlig hovform för varje individuell hov. Naturlig hovform skapar förutsättningar för att du får en hållbar häst och gör det möjligt för hästen att själv läka ut de flesta hovproblemen samt motverkar uppkomsten av nya.


Min syn på hovvård är att den skall vara förebyggande och man ska hinna stoppa problem som dyker upp i tid. Därför kommer jag med 4-5 veckors intervall och vi bokar alltid in nästa tid när jag är hos dig.


Varför verka hoven så ofta?

Om hovvården eftersätts kommer den naturliga hovvården inte att fungera. En för lång hovvägg  riskerar alltid att spricka och hålväggar/uppackningar kommer att uppstå.  T.ex. en häst som drabbas av akut fång och som har långa hovväggar får en större skada i hoven (hovbensrotation) än en hov som är i balans. Detta medför att rehabiliteringstiden blir längre för en ovårdad hov.

Under min tid hos SANHCP fick jag inte bara lära mig om hoven, utan även hur viktigt det är med att hela hästen mår bra. Mår inte hästen bra invändigt eller får tillräcklig med motion så syns det i hoven. Så när jag är ute hos kunder ser jag inte bara till hoven utan till hela hästen.


Under min utbildning insåg jag verkligen hur viktigt det är med rätt foder och mängd för att förhindra problem i mage och tarm, t.ex. magsår och dålig tarm som inte tar upp näringen. Är tarmen inte i balans så spelar det ingen roll hur mycket tillskott man stoppar i fodret, för att hästen t.ex. släpper pälsen sent eller är slö.


Verkningar gjorda av NHH -Naturlig häst och hund.

Kontakt info


NHH - Naturlig häst och hund

Adress - Rävvägen 1


Telefon: 070 - 3069002

Mail: kontakt@naturlighastochhund.se


Företaget


Org nr: 19840305-xxx4


Företaget innehar F-skattesedel och ansvarsförsäkring.

Sociala medier


Facebook: NHH - Naturlig häst & hund

Instagram: naturlig_hast_och_hund